Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan 07.10.2024 tarihinde Silivri’de bulunan TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret etmiştir. Bu ziyareti esnasında ders saatinde bazı öğrenciler okul bahçesinde MHP ve Ülkü Ocaklarının siyasi simgesi olan “bozkurt” işareti yaparak Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan’ı karşılamıştır.

Aynı zamanda Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan’a okul müdürü olan Aydın Dakes de eşlik etmiş, okulu gezdirmiş; bununla da yetinilmemiş Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Yılmaz’ın da katılımı ile birlikte ders sırasında sınıfları gezerek öğrencilerle konuşmuştur. Bir nevi siyasi faaliyet yürütmüştür.

Bununla birlikte okul müdürü Aydın Dakes bu konuyla ilgili kamuoyuna da açıklama yaparak “Bildiğiniz gibi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bir STK olarak eğitimle ilgili çalışmalarını gençlerimize tanıtmışlar. Bunda bir mahsur yok. Biz gençlerimizin politikanın içinde olmasını istemiyoruz ancak politikanın ve sivil toplum kuruluşlarının çok uzağında kalmalarını da istemiyoruz. Çünkü görevlerimizden birisi de onları hayata hazırlamak. Milli, manevi ve ortak değerlerimizle sorunu olmayıp, kapımızı çalan hiçbir STK’yı geri çevirmedik. Zira derdimiz onlarla aynı. Gençlerimizi tehlikeli alanlardan uzak, öncelikle ailesine, içerisinde yaşadığı topluma, milletine ve tüm insanlığa faydası olan bireyler olarak yetiştirmek. Silivri bizi iyi tanıyor. Niyetimizi, çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Bize güven duyuyor. Bu olayda bize duyulan güveni sarsmadı bence.” Demek suretiyle basına ve kamuoyuna da düşüncelerini açıklamıştır.

Bu bağlamda;

  1. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan’ın adı geçen okula ziyaretini kim organize etmiş, nasıl kabul edilebilmiştir?
  2. Bu ziyaret neden resmi bir tören şeklinde gerçekleştirilmiş ve ziyaret kapsamında neden ders saatinde okul öğrencileri karşılama mangası olarak getirilmiştir?
  3. Bu ziyaretin amacı nedir?
  4. Devlet memurları yasası gereğince bağımsız ve tarafsız olarak görev yapması gereken okul müdürü Aydın Dakes hangi amaç ve düşünce ile MHP’nin gençlik teşkilatı olan Ülkü Ocakları’nın İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan’a bu ziyareti resmi bir şekilde düzenlenmesine izin vermiştir?
  5. Okul müdürü Aydın Dakes hangi amaçla basına bir açıklama yapmıştır? Yasal olarak buna yetkisi var mıdır?
  6. Siyasi faaliyette bulunma yasağına tabi olan okul müdürü Aydın Dakes hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmış mıdır?
  7. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu ziyaretten haberi var mıdır? Bu ziyaret bilgileri dahilinde mi gerçekleşmiştir?
  8. Mezkur siyasi ziyaret çerçevesinde okulda eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz üzerinde hangi amaç güdülmektedir?
  9. Bu ziyaret kapsamında hangi etkinlikler yapılmıştır?
  10. Ülkü Ocakları tarafından yayına hazırlanan Kutadgu Bilig dergisi ve yine Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından oluşturulan dijital eğitim paneli Uzaktan Eğitim Merkezi’nin tanıtım broşürleri öğrencilere neden dağıtılmıştır?
Connect with Me: